Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Čokoládová roláda s kaštanovým krémem


Suroviny

  • Na těsto
  • 5 vajec
  • 175 g krupicového cukru
  • 125 g čokolády 70% kakaa
  • 2 lžíce kvalitního kakaa
  • Na náplň
  • 250 g kaštanového pyré
  • 4 lžíce brandy ( já dala rum )
  • 500 ml 40% smetany ke šlehání nebo Rama Creme fine ke šlehání

Postup

  • 1

    Žloutky spolu s cukrem ušleháme v kotlíku nad parou do husté pěny. Ušleháme!! Nevaříme, nechceme jíst sladkou vaječinu.

  • 2

    Čokoládu taktéž ve vodní lázni rozpustíme.

  • 3

    Z bílků se špetičkou soli vyšleháme pevný sníh.

  • 4

    Žloutkovou pěnu odstavíme ze zdroje tepla a po částech vmícháme tekutou čokoládu a přes sítko prosijeme kakao, které přidáme taktéž do těsta. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.

  • 5

    Klasický nízký plech vystříkáme sprejovým olejem (potravinářským, pochopitelně), vysteleme papírem na pečení, který rovněž nasprejujeme.

  • 6

    Těsto stěrkou uhladíme a plech vložíme do trouby (spodní + dolní ohřev) vyhřáté na 180°C a pečeme cca 10 minut. Ihned po vytažení z trouby na upečený plát položíme čistý pečicí papír a všechno překlopíme.

  • 7

    Stáhneme obezřetně ten původně spodní papír a zavineme do rolády. S tím novým papírem. Necháme vychladnout a připravíme si náplň.

  • 8

    Kaštanového pyré necháme rozmrazit, přidáme brandy (rum) a vidličkou pořádně promícháme. Šlehačku vyšleháme dotuha. Chladnou roládu rozvineme a potřeme kaštanovým pyré.

  • 9

    Poté ve vyšší vrstvě potřeme šlehačkou, zavineme, posypeme moučkovým cukrem a dáme ztuhnout do lednice.

     

čokoládamoučníkroládasladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno