Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Čočka na kyselo, uzené maso, sázené vejce


Suroviny

  • 400 gramů uzeného masa
  • 4 vejce
  • 100 gramů špeku
  • 1 cibule
  • 300 gramů čočky
  • 50 gramů másla
  • hladká mouka
  • pepř, sůl, bobkový list
  • 4 kyselé okurky
  • cukr, ocet

Postup

  • 1

    Uzené uvaříme do měkka. Čočku propláchneme, přelijeme uzeným vývarem, necháme nabobtnat, přidáme bobkový list a uvaříme ji do měkka.

  • 2

    Rozpustíme si máslo, přidáme cibulku, necháme zesklovatět a dosypáním hladké mouky vytvoříme jíšku (zředíme ji vývarem). Přidáme vše do čočky, necháme provařit, pak dosolíme, dochutíme trochou cukru a octem.

  • 3

    Necháme rozškvařit slaninu, dáme ji stranou a na vzniklém tuku připravíme volská oka, která osolíme a opepříme. Maso prohřejeme na pařáku.

  • Podáváme s chlebem a kyselou okurkou.
luštěninypečivouzené masouzeninyvejce
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno