Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Buřt guláš s nočky


Suroviny

  • Na guláš
  • 200 g klobásky nebo jiné uzeniny (špekáček, kabanos...)
  • 2 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky kmínu
  • sůl, pepř
  • 1/2 feferonky
  • 1 žlutá paprika
  • vývar nebo voda + hovězí gelový bujon Knorr
  • 2 lžíce hotové jíšky Knorr Tmavá nebo zátřepka (2 lžíce hladké mouky a trocha vody)
  • 1 vrchovatá lžíce majoránky
  • 2 brambory
  • Na nočky
  • 1 vejce
  • 2 až 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce studené vody
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • hrst nasekané petrželové natě
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  • Guláš
  • 1

    Na sádle osmahneme do tmava na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou uzeninu, na kostky nakrájené brambory a chvilku restujeme.

  • 2

    Přidáme papriku a mícháme, aby se uzenina i brambory hezky paprikou obalily. Podlijeme vodou a přidáme zbytek ingrediencí.. feferonku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno, papriku nakrájíme na nudličky nebo na kostky, česnek prolisujeme nebo utřeme. Necháme cca 5 minut probublávat.

  • Nočky
  • 1

    Do hrnku vyklepneme vejce a přidáme mouku, vodu, sůl, muškátový oříšek a petrželovou nať. Vymícháme hladké těstíčko, které necháme cca 1/2 hod odstát. Pak podle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Musí mít konzistenci tak akorát, aby se daly lžičkou vykrajovat nočky.

  • 2

    Ty vhazujeme do guláše a dále vaříme, dokud nemáme měkké brambory.

  • 3

    Nakonec zahustíme hotovou jíškou nebo zátřepkou a podle chuti dosolíme. Pak ještě přidáme v dlaních podrcenou majoránku. Necháme provařit a můžeme servírovat.

gulášknedlíkynokyomáčkapečivouzeniny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno