Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Buchtičky s vanilkovým krémem


Suroviny

  • Na buchtičky
  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 3/4 kostičky čerstvého droždí
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 70 g Hera máslová
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 2 žloutky
  • A ještě: 30 g másla na vymazání pekáčku a potíraní buchtiček
  • Na krém
  • 750 ml plnotučného mléka
  • 1 vanilkový pudink Dr. Oetker Originál
  • 3 - 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 vanilkový lusk, resp. dřeň z něj
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžíce másla

Postup

  • 1

    Kdo má, použije pekárnu zvyklým způsobem: Sypké, tekuté, nechat vymíchat a vykynout. Nebo klasicky: Z jedné lžíce vlažného mléka, lžíce cukru (odebranou z celkového množství ) a lžíce hladké mouky umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, všechny ostatní suroviny taktéž přidáme do mísy a nakonec i kvásek. Vymícháme pružné nelepivé těsto a necháme hodinu kynout. Během kynutí alespoň 1x prohněteme.

  • 3

    Vykynuté těsto vyklopíme na podložku, kterou jsme si zlehka poprášili hladkou moukou, a rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého dílu vyválíme hada cca 2 cm širokého. Nakrájíme na stejné časti, utvoříme kuličky a vyskládáme do vymazaného pekáčku. Boky buchtiček taktéž pomašlujeme máslem a pak ještě natřeme shora.

  • 4

    V pekáčku necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v troubě na 200°C cca 15 minut dozlatova.

  • Krém
  • 1

    Odměříme si 500 ml mléka, dáme do něj vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku a pomalu zahříváme. Ve 200 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek.

  • 2

    Jakmile začne mléko vřít, přidáme pudink, cukr a necháme na mírném plameni vařit cca 3 minuty. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a přidáme do pudinku.

  • 3

    NEVAŘÍME! Necháme prohřívat do zhoustnutí těsně pod bodem varu. Nakonec přidáme rum a máslo.

sladké
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno