Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Brynzové pirohy


Suroviny

  • Na pirohy
  • 500 g brambor
  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 ml vlažné vody
  • 1 vejce
  • 2 lžičky soli
  • Na náplň
  • 125 g brynzy
  • 50 g másla
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře
  • 2 lžičky soli
  • 200 g uzeného špeku
  • nasekanou pažitku
  • 200 g kysané smetany

Postup

  • Pirohy
  • 1

    Brambory uvaříme i se slupkou do měkka, necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme nebo prolisujeme lisem na brambory.

  • 2

    Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme 2 lžíce (z celkového množství) nastrouhaných brambor, vejce, sůl a vodu a vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto. Necháme 15 minut odpočinout.

  • Náplň
  • 1

    Do misky dáme změklé máslo, brynzu a nastrouhané brambory. Osolíme, přidáme pepř. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.

  • 2

    Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na tenký plát. Vhodnou sklenicí nebo vykrajovátkem na pirohy vykrajujeme kolečka, doprostřed každého dáme kuličku brynzové náplně, kraje důkladně uzavřeme.

  • 3

    Osolenou vodu uvedeme k varu, vložíme pirohy a od doby, kdy vyplavou k hladině, vaříme 7 minut. Vybereme děrovanou lžící a v míse polejeme tukem z vyškvařené slaniny, aby se nám neslepily k sobě.

  • 4

    Na talířích pohážeme vyškvařenou slaninou a přidáme kopeček zakysané smetany.

bramborybrynzaslovenskásvětová kuchynětěstovinyuzené masouzeniny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno