Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bratislavské kostky


Suroviny

  • 500 gramů vepřové plece
  • 2 menší cibule
  • 1 rajský protlak
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 1/8 celeru
  • 200 ml smetany na šlehání
  • vývar
  • 2 lžičky cukru
  • 1 bobkový list
  • 3 nová koření
  • 5 celých pepřů
  • 1 lžíce sádla
  • hladká mouka
  • šťáva z 1 citrónu
  • 3 lžíce hrášku
  • 1 kyselá okurka

Postup

  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme cukr, protlak, dvě třetiny nakrájené kořenové zeleniny a maso, které jsme nakrájeli na kostky, osolili a opepřili.

  • 2

    Zadusíme, podlijeme vývarem, přidáme koření. Když je maso měkké, zahustíme hladkou moukou, provaříme, přidáme smetanu, dochutíme citronem.

  • 3

    Zbytek zeleniny včetně hrášku a kyselé okurky podusíme krátce na másle a přidáme do již hotové omáčky.

  • Podáváme s houskovým knedlíkem.

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyknedlíkymrkevomáčkaslovenskásvětová kuchynětěstovinyvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno