Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Pozor! Nepřevařte je. Po vychladnutí je oloupeme a přes kolečko nebo nožem nakrájíme na menší kostky.
Lák z okurek naředíme trochou vody, osolíme a v tomto nálevu uvaříme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu tak, aby byla al dente. Minutu před uvařením přidáme k zelenině na kostičky nakrájenou cibuli a necháme přejít varem.
Pak všechnu zeleninu scedíme (vývar uchováme) a necháme vychladnout. vajíčka uvaříme natvrdo. Mražený hrášek propláchneme v sítku horkou a následně studenou vodou. Okurky a vajíčka rovněž nakrájíme na kostičky.
Teď všechno (brambory, kořenovou zeleninu, hrášek…) opatrně (nejlépe rukama) promícháme. Přidáme hořčici, majonézu, sůl, pepř a trochu nálevu, ve kterém jsme vařili zeleninu.
Vše důkladně promícháme, doladíme chutě a necháme v chladu proležet.