Brambory najemno nastrouháme nebo prolisuje. Přisypeme prosáté mouky, přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme tuhé těsto. Je-li těsto řídké, přidáme mouku. Vál posypeme trochou mouky a těsto vyválíme na cca 2 mm a rádýlkem rozdělíme na obdélníky.
Povidla smícháme s rumem a nastrouhaným nebo pomletým perníkem. Tuto náplň klademe lžičkou doprostřed každého obdélníku. Do většího hrnce si už dáme vařit vodu, kterou osolíme lžičkou soli. Okraje obdélníků potřeme mírně rozšlehaným bílkem a přehrneme. Řádně uzavřeme, aby nám náplň nevytekla.
Do malého kastrůlku dáme vodu, med a cukr a necháme na mírném plameni vařit do zhoustnutí. Pak stáhneme z plamene, přidáme máslo a opražené a posekané ořechy.
Taštičky vaříme cca 5 minut, poté vybereme děrovanou lžící, necháme okapat a na talířích přeléváme teplou omáčkou.