Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem


Suroviny

  • 800 g brambor uvařených den předem ve slupce typu C
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 polévková lžíce škrobu
  • 2 vejce
  • sůl
  • 1 menší hlávka zelí
  • 2 cibule
  • 2lžíce sádla
  • sůl
  • ocet
  • pepř
  • cukr
  • kmín
  • hladká mouka

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, škrob a vypracujeme rychle těsto, z něhož vytvoříme váleček.

  • 2

    Maso uvaříme do měkka a nakrájíme na malé kousky. Z těsta odkrajujeme špalíčky, z nichž v dlani tvoříme placku, na kterou nanášíme kopečky uzeného masa. Vytvarujeme knedlíky.

  • 3

    Zaváříme v osolené vodě deset minut.

  • Zelí
  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Pak prosypeme zlehka hladkou moukou, necháme provařit a na závěr dochutíme octem, solí a cukrem.

  • 2

    Podáváme posypané cibulkou, kterou jsme taktéž zaprášili hladkou moukou a osmažili do zlatova na sádle.

bramborové knedlíkybramboryknedlíkypřílohauzené masouzeninyzelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno