Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, červené zelí


Suroviny

  • 800 g brambor vařených ve slupce
  • 200 g dětské krupičky
  • 1 vejce
  • cukr
  • ocet
  • 1 syrová brambora
  • 300 g vařeného uzeného masa
  • 2 cibule
  • 1/2 hlávky červeného zelí
  • 2 lžíce sádla
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  • 1

    Den předem uvařené brambory nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, pak vyválíme placku, kterou nakrájíme na čtverce. Pracujeme rychle, těsto řídne.

  • 2

    Pak na každý čtverec silný asi 1 cm poklademe uzené, které jsme si nakrájeli na kostičky, zabalíme do těsta a pak knedlíky zavařujeme v osolené vodě asi deset minut.

  • Zelí
  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 2

    Přisypeme kmín, když je zelí měkké zahustíme nastrouhanou syrovou bramborou, dochutíme solí, cukrem a octem.

  • Sypeme smaženou cibulkou, kterou jsme připravili na sádle.
bramborové knedlíkybramboryknedlíkyuzené masouzeninyzelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno