Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bramboráčky


Suroviny

  • 600 g brambor
  • 2 vejce
  • 10 lžic strouhanky
  • 2 vejce
  • 50 ml vroucího mléka
  • 1 lžíce majoránky
  • 5 stroužků česneku
  • sůl, pepř
  • sádlo na smažení

Postup

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme najemno. V dlaních vymačkáme a dáme do mísy. Zalejeme vroucím mlékem, aby nám brambory nezhnědly.

  • 2

    Přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř a dlaních promnutou majoránku. Množství strouhanky je orientační, záleží na druhu brambor. Hmota by měla být polotuhá.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme sádlo a lžící tvoříme malé placičky, které pozvolna smažíme z obou stran do zlatava.

bramboryčesnekpřílohasmažené
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno