Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bosáky (drbáky, chlupáče)


Suroviny

  • 300 g uvařených brambor
  • 450 g syrových brambor
  • 1 vejce
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky do vody na uvaření
  • 3 vrchovaté lžíce solamylu
  • 3 vrchovaté lžíce strouhanky
  • 3 lžíce hrubé mouky

Postup

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme v dlaních přebytečnou tekutinu. Uvařené brambory rovněž nastrouháme najemno.

  • 2

    Na vál dáme oboje brambory, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme vejce, přidáme sůl, strouhanku, solamyl a mouku.

  • 3

    Nejdříve příborovým nožem a pak rukama zpracujeme rychle těsto, ze kterého vykrajujeme lžící kousky a v dlaních tvoříme knedlíky.

  • 4

    Ty hodíme do vroucí osolené vody a vaříme (podle velikosti knedlíků) 12-15 minut.

bramborové knedlíkybramboryknedlíkypřílohazelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno