Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Borůvkový koláč


Suroviny

  • 250 g hladké mouky (já použila pšeničnou celozrnnou jemně mletou)
  • 1,5 dl mléka
  • 20 g droždí
  • 75 g másla
  • 1 vejce
  • 25 g práškového cukru (já použila 2 lžíce dia sladidla Clara)
  • špetka soli
  • strouhanka na posyp
  • 500 g borůvek ( na můj průměr talíře – 30 cm byla dávka dost, dala jsem jen asi 370 g)
  • olej na vymazání formy
  • Na drobenku
  • 100 g mouky
  • 100 g másla
  • 50 g cukru (já použila fruktozu pro diabetiky)

Postup

  • 1

    Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout. Mezitím si ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli a vymícháme hladké těsto, které v teple necháme asi hodinu kynout.

  • 2

    Potom ho vyndáme na pomoučený vál, lehce prohněteme, vyválíme a vložíme na vymazaný crisp talíř. Okraje těsta mírně zvedneme. Posypeme strouhankou, vysypeme borůvky a zasypeme drobenkou. Na Crisp programu pečeme 10 minut.

  • 3

    Já si nechala vymíchat a vykynout těsto v pekárně na program Těsto. Protože jsem ale dávala zmrzlé borůvky rovnou z mrazáku, trvalo mi to trochu déle – cca 18 minut, ale pak jsem to ještě pod Grilem nechala malinko zhnědnout – asi 2 minuty, bála jsem se, aby to neztvrdlo. Některé změny ingrediencí jsem udělala proto, aby to bylo malinko i dia.

koláčmoučníkřezysladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno