Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Boršč


Suroviny

  • 500 g předního hovězího masa s kostí
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • sůl
  • 3 litry vody
  • 2 středně velké červené řepy
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 1 středně velká cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1 petžel
  • 4 brambory
  • 300 g bílého hlávkového zelí
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce cukru

Postup

  • 1

    Maso vložíme do hrnce, přidáme vše ostatní a vaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme z kostí a tuku a pokrájíme nebo potrháme na kousky.

  • 2

    Řepu oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Dáme do kastrolu a zalejeme trochou vývaru. Osolíme a vaříme doměěka cca 15 minut.

  • 3

    Do velkého hrnce dáme máslo, rozehřejeme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a osmahneme do sklovata. Přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a petžel a zarestujeme.

  • 4

    Přidáme protlak, cukr a opět zarestujeme. Přidáme na jemné nudličky pokrájené zelí, na kostky nakrájené brambory a zalejeme zbylým vývarem. Přidáme i vodu dle pořeby. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a cukr dle chuti. Výsledná chuť by měla být lehce navinulá a nasládlá.

  • 5

    Nakonec přidáme měkkou řepu i s vývarem. Nezapomeneme přidat maso, které nakrájíme nebo natrháme po vlákně.

  • Na talířích zdobíme kysanou smetanou a čerstvým koprem.
pečivopolévkaruskásvětová kuchyně
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno