Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Boloňské špagety


Suroviny

  • 500 g špaget
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule (nakrájená na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (prolisované)
  • 1 malá mrkev (nastrouhaná)
  • 1/4 celeru (nastrouhaného)
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 sušená rajčata (nasekaná)
  • 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných)
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer.

  • 2

    Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče.

  • 3

    Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijete víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut.

  • 4

    Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky.

  • 5

    Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.

mleté masošpagetysýrtěstoviny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno