Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Boloňské ragú


Suroviny

  • 400 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
  • 1 cibule
  • 2 stonky řapíkového celeru
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • sůl, pepř
  • 100 ml červeného vína
  • voda nebo vývar cca 300 ml
  • špetka sušené šalvěje
  • tymiánu
  • skořice
  • 1 lžička cukru

Postup

  • 1

    Ve velké silnostěnné pánvi rozpálíme olej, přidáme na drobné kostičky nakrájenou mrkev a 5 minut restujeme. Pak přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a řapíkový celer. Zase 5 minut restujeme.

  • 2

    Přidáme pomleté maso a zprudka ho opečeme. Nesmí se v této fázi dusit, jenom opékat. Osolíme, opepříme a přidáme koření. Pak dáme do pánve protlak a 3 minuty zarestujeme. Podlijeme vínem, které necháme zcela odpařit.

  • 3

    Nakonec přidáme sekaná rajčata i s nálevem a cukr. Podlijeme vodou nebo vývarem a za občasného míchání necháme na mírném plameni probublávat 90 minut. Podle potřeby v průběhu vaření doléváme vývarem nebo vodou. Dochutíme dle vlastní chuti.

  • Podáváme s vařenými těstovinami, bohatě posypané na jemno strouhaným parmazánem.
  • 1

     

hovězí masoitalskámleté masorajčatasvětová kuchyněsýrtěstovinyvepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno