Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bezvaječná kefírová buchta


Suroviny

  • 3 hrníčky polohrubé mouky
  • 2 hrníčky krupicového cukru + jeden sáček vanilkového nebo dřeň z čerstvého vanilkového lusku
  • 2 lžíce kvalitního kakaa holandského typu
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 2 hrníčky kefíru
  • 1/2 hrníčku oleje
  • čokoládová poleva

Postup

  • 1

    Sypké suroviny přesejeme přes sítko a vsypeme do vhodné nádoby. Přidáme tekuté suroviny a krátce prošleháme.
    Menší pekáček nebo plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  • 2

    Těsto urovnáme do plechu a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) péci cca 20 min. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubu. Nejsme-li si jistí, uděláme špejlovou prubnu.

  • 3

    V plechu na mřížce necháme vychladnou a přelijeme čokopolevou. Zdobíme dle fantazie, možností a tak… můžeme při podávání třeba pořádným kopcem šlehačky.

moučníkřezysladké
  • author Naďa Indruchová
  • Doba přípravy: 15 min
  • Doba vaření: 20 min
  • Hotovo za: 35 min

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno