Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Beskydský závitek


Suroviny

  • 4 ks plátky vepřové kýty
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks vejce uvařená natvrdo
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 1 ks červené masité papriky
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 200 g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 0,5 l vývaru z kostí
  • pepř, olej, sůl

Postup

  • 1

    Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Na každý plátek rozprostřeme mleté maso, které ochutíme solí, pepřem, a mletou sladkou paprikou, poklademe půlku vejce, půlku okurky, kus papriky a špalíček slaniny, plátky zamotáme na koncích spíchneme párátky.

  • 2

    Nakrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme závitky a krátce je opečeme z každé strany. Maso podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení závitky poléváme výpekem.

  • 3

    Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, osolíme, opepříme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme, omastek slijeme a opečené kostičky slaniny přidáme do omáčky jako vložku.

  • 4

    Takto připravené závitky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Jasmínová rýže

česnekknedlíkyomáčkaroládarýžeslovenskásvětová kuchyněvejcevepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno