Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bavorské chlebové knedlíky


Suroviny

  • 0,5 kila hrubé mouky
  • tři krajíce tmavého chleba
  • sklenka mléka
  • sůl
  • 30 gramů droždí
  • 1 vejce
  • špetka cukru

Postup

  • 1

    Mouku si prosejeme, vytvoříme důlek, do něhož rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem (asi třetinou) a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní suroviny a na kostičky nakrájený chléb, z něhož jsme odkrájeli kůrky.

  • 2

    Necháme v teple vykynout, pak tvoříme koule, které po dalším vykynutí (10 min) vaříme na napařováku potřeném olejem 15-20 minut dle velikosti. Pak knedlíky vyjmeme a propíchneme, aby se nesrazily.

houskové knedlíkyknedlíkyněmeckápřílohasvětová kuchyně
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno