Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kynutý borůvkový koláč


Suroviny

  • Na těsto
  • 20 g droždí
  • 60 g krupicového cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli (1/2 lžičky)
  • 1 vejce
  • 50 g Hery
  • Na posýpku
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Dále budeme potřebovat
  • 300 g borůvek
  • a kousek másla na vymazání plechu

Postup

  • 1

    Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vymícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít.

  • 2

    Do mísy vsypeme zbylou mouku a cukr. Přidáme vanilkový cukr, sůl, vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk.

  • 3

    Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto. V teple ho necháme vykynout, až zdvojnásobí objem cca 1 hodinu.

  • 4

    Klasický nízký plech vymažeme máslem a těsto za pomocí stěrky nebo rukou rozetřeme stejnoměrně po plechu.

  • 5

    Posypeme hojně borůvkami a posypeme drobenkou, kterou si připravíme jednoduše tak, že všechny ingredience na ni určené, zpracujeme prsty. Pečeme v troubě na 200 °C cca 15 až 20 minu.

borůvkykoláčmoučníkřezysladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno