Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová kýta na divoko


Suroviny

  • 2 plátky vepřové kýty
  • 1 lžíce koření Divočina (Vitana)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl, pepř
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 cibule
  • 50 g špeku nebo slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • vývar nebo voda na podlévání

Postup

  • 1

    Maso okořeníme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí (zbytek necháme do základu).

  • 2

    V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo špek a vyškvaříme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout. Cibuli dáme na stranu a vložíme maso hořčicí dospod. restujeme z každé strany 5 minut. Přidáme zbytek hořčice, bobkový list a nové koření a podlijeme vodou nebo vývarem.

  • 3

    Dusíme do měkka a podle potřeby přidáme vodu. Měkké maso vyjmeme a šťávu propasírujeme. Slaninové škvarečky vybereme. Pokud chceme šťávy víc, zahustíme jíškou nebo zátřepkou. Podle chuti event.dosolíme. Podáváme třeba s rýží.

Jasmínová rýže v peřinách

rýžetěstovinyvepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe