Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hrachová kaše


Suroviny

  • 1 hrnek (250 ml) žlutého sušeného hrachu
  • sůl, mletý pepř
  • 1 lžička sušené drcené majoránky
  • 5 stroužků česneku
  • 50 g uzeného špeku
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup

  • 1

    Hrách namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Vodu pak slijeme, hrách propláchneme, dáme novou vodu, nesolíme (zatím) a dáme vařit.

  • 2

    Během varu (ze začátku) sbíráme pěnu. Vaříme doměkka cca 40 minut.

  • 3

    Mezitím si uděláme jišku: Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Nasypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Tu pak přidáme do uvařeného hrachu. Ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou.

  • 4

    Necháme provařit a zlehka mixneme tyčovým mixérem. Nahoru pak dáme osmaženou cibulku.

  • Podáváme jako přílohu s uzeným masem nebo opečenou klobásou a kyselou okurkou a chlebem
luštěninypřílohauzené masouzeniny
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 3 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe