Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová roláda se žampiony


Suroviny

  • 600 gramů vepřové kýty
  • 6 žampionů
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sterilované kapie
  • 2 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce sádla
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  • 1

    Z vepřové kýty vytvoříme plát tak, že ji nakrájíme na plátky, přičemž ji nedokrojíme a pak rozklepeme.

  • 2

    Osolíme, opepříme a potřeme směsí, kterou jsme si připravili z másla, cibulky, žampionů, vajec, soli, pepře a sterilované kapie.
    Roládu svineme, zadrezírujeme provázkem a zprudka opečeme na sádle.

  • 3

    Pak ji dáme do pekáčku, podlijeme vodou, či vývarem, přidáme máslo a pečeme zvolna do měkka.

  • 4

    Když je maso měkké, přilijeme trochu vývaru, necháme zredukovat a zaprášíme hladkou moukou. Provaříme pět minut.

  • Podáváme s novým opečeným bramborem a zelným salátem.

Jasmínová rýže v peřinách

houbyroládarýževejcevepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno